Wat wordt er van mij verwacht bij het opstarten van een zorg?

Communicatie
Het is voor een nieuwe zorgvrager (en naasten) uiteraard onwennig om op deze manier thuiszorg te krijgen. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om cliënt en familie goed wegwijs te maken in het traject en hen voorbereidt op wat ze kunnen verwachten.

Anamnese
Start jij de zorg voor een nieuwe cliënt op? Dan kan het zijn dat de wijkverpleegkundige nog niet langs is geweest voor het anamnese gesprek. Je start de zorg in dit geval aan de hand van het intakeformulier (te vinden op de tablet of in je mailbox). Zodra het anamnese gesprek is geweest komt het gepersonaliseerd zorgdossier op de tablet te staan. Hierin staan tevens de doelen vermeldt. Zorg ervoor dat je de geleverde zorg altijd volgens protocol rapporteert zodat je collega’s voldoende op de hoogte zijn.

Voorbereidingen
Tijdens de eerste dienst leg je contact met de huisarts en apotheek. In de meeste gevallen zijn alle praktische voorbereidingen al getroffen maar het kan voorkomen dat je in overleg met de kwaliteitsverpleegkundige gevraagd wordt om hierin te assisteren. De kwaliteitsverpleegkundige zal dit met je bespreken.

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerde Artikelen